1 juni 2019
14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Notvikens IK - Ohtana/Aapua FF

På Tunavallen får Notviken en drömstart när man efter 30 sekunder kommer fram på högerkanten och på inspelet tåar Robert Lidhammar in 1-0 via Felles högra stolpe. Notas fortsätter i högt tempo och OAFF får bara låna bollen sporadiskt. I den 12:e minuten tar man sig igenom till höger och på inspelet bredsidar Dany Yasso in 2-0. Notas har sedan ytterligare en farlighet där Felle tvingas sträcka ut alla 204 cm för att klara en lobbnick. I den 18:e minuten får OAFF sin första målchans när Johannes Pekkari frispelas men skottet är inte bra nog utan Wennberg klarar. OA har sedan ett tillbud i den 28:e minuten där ett inspel styrs av en NIK:are strax utanför stolpen. Efter Notasanstormningen under första 25 minuterna jämnar spelet ut sig och ett visst hopp skönjes bland spelare och ledare. Den strimman av hopp släcks i den 37:e minuten när Richard Häggståhl når högst på en frispark och knoppar säkert in paussiffrorna 3-0.

Andra halvlek är bara sex minuter gammal när en frispelad Jesper Jakobsson rundar Felle och slår in 4-0. Efter målet blir spelet jämnare men sjunker också i tempo samtidigt som båda lagen luftar sina bänkspelare. Det dröjer till den 68:e minuten innan nästa chans kommer då Notvikens evigt unge Magnus Johansson tar sig igenom men en slajdande Felle klarar läget. OAFF skapar ingenting förrän Johan Svanlöv i den 82:a minuten vänder på en femöring där skottet går strax utanför. I den 86;e minuten får måltjuven Mange Johansson en ny chans och bredsidar säkert in 5-0. Matchens sista chans har Johan Svanlöv som tar sig in i straffområdet och lossar en kanon som Wennberg i målet inte har en chans att nå, men tyvärr stenhårt i kryssribban och matchen slutar 5-0.

Sett över 90 minuter är Notviken oss överlägsna denna dag. OAFF får mest ägna sig åt försvarsspel och denna eftermiddag är det inte lika tätt bakåt som i tidigare matcher. I ett blekt OAFF är det svårt att ge plus till någon men Mattias Ström spelar säkert när han kommer in efter paus. Framåt var Johan Svanlöv den som var närmast att spräcka nollan. I ett riktigt bra Notas går plussen till backlinjens Richard Häggståhl, mittfältaren Jonathan Pantzare samt matchens bäste spelare forwarden Jesper Jakobsson. Bra domarinsats av Richard Grad.
Hörnor: 4-5, Gula kort: 1-2
Laget: Felle - Elias Y (ut 46), Pellikka (ut 80), Palo, Kotten - Liam, Svanlöv, Mäki, Nisse (ut 21) - Borri (ut 80), Adam
Ers: Jocke Juntti (in 21), Mattias S (in 46), Johan P (in 80), Joel O (in 80)